Продукти за 4 души.
- 1кг.сварено телешко шкембе.
- 300гр.бекон.
- 400гр.доматен сос.
- 1 глава лук.
- 3 скилидки чесън.
- Зехтин.
- Пермазан.
- Черен пипер на зърна.
- 2 чаени лъжички пюре от люти чушки.
- Дафинов лист.
- Стрък пресен розмарин.
- Щипка сол.
- Щипка захар.
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина.Добавете нарязяния на кубчета бекон.След минутка прибавете счукания чесън и нарязания лук.Запържете.Добавете доматения сос,дафинов лист,розмарин,черен пипер,лютото пюре,сол и захар.Оставете 5минути на слаб огън.Добавете и шкембето.Още 5минути.Разбъркайте.Настържете пермазан и поръсете.Няколко минути във фурната.Извадете,поръсете със магданоз или босилек.Обадете се на приятели.Сипете си люта ракия.Консумирайте горещо.Наздраве.
Много добра рецепта получи се фантастично. Аз освен шкембе чорба друго не знам какво да правя с шкембе.
ОтговорИзтриване