Салата - "Конклав"
Салата - "Конклав"
Марината
- 3бр.мариновано аншоа
- 1бр.лимон
- 1 чаена лъжица горчица
- 1 скилидка чесън
- 2 супени лъжици зехтин
Трите броя аншоа и чесънът се стриват в хаванче,добавя се горчицата,зехтина и лимона.Разбърква се до получаване на еднородна смес.
Продукти за салатата
- 125 гр. Бейби спанак и рукола
- 160 гр. Италианска салата
- 1 бр. консерва риба тон в зехтин
- 2 шепи сурови фъстъци
- пермазан
- пресни спагети за две порции
- суха люта чушка
- зехтин
- 10 бр. скариди с черупките
- 300 гр. доматено пюре
- 1 скилидка чесън
- 1 чаена чаша бяло вино
Начин на приготвяне
В две дълбоки чинии се разпределят салатите,добавя се рибата тон и маринатата.В тиган със зехтин запържете фъстъците,извадете ги и оставете настраная да изстинат.В същия зехтин прибавете лютата чушка,скаридите и запържете. Добавете чаша бяло вино да ги угасите.Извадете готовите скариди и прибавете доматеното пюре,запържете 2-3 минути и прибавете сварените спагети.Махнете от огъня.
Начин на сервиране
В двете чинии със салата прибавете фъстъците, направете гнездо в средата и разпределете готовите спагети.Украсете със скаридите и поръсете с пермазан.
Няма коментари:
Публикуване на коментар