Продукти за 6 порции.
- 500 гр. Лазаня.
- 500 гр. кайма.
- 4бр средно голями патладжана.
- 700 гр.доматен сос.
- Зехтин.
- 1 глава лук.
- 3 скилидки чесън.
- 1 супена лъжица къри.
- Босилек.
- Масло.
- Настърган Пермазан.
Продукти за Сос "Бешамел"
Приготвяне на Сос "Бешамел"
1. Стопете маслото и свалете съда от огъня
2. Сложете брашното, сол на вкус, индийското орехче и ги разбъркайте
3. След това на умерен огън към сместа прибавете постепенно топлото мляко
4. Бъркайте соса непрекъснато, докато заври и получите желаната гъстота
5. Чрез прибавяне на допълнителни продукти ще получите различни вариации на соса.
2. Сложете брашното, сол на вкус, индийското орехче и ги разбъркайте
3. След това на умерен огън към сместа прибавете постепенно топлото мляко
4. Бъркайте соса непрекъснато, докато заври и получите желаната гъстота
5. Чрез прибавяне на допълнителни продукти ще получите различни вариации на соса.
Приготвяне на Доматен сос.
Обелете и нарежете патладжаните на филиики.Осолете ги и оставете настрана 20 минути.Загреите зехтина,изплакнете с вода патладжаните,подсушете ги и ги изпържете до зачервяване.Извадете ги върху домакинска хартия.В горещия зехтин прибавете нарязания лук,чесън и лъжица къри.Запържете.Прибавете каймата,разбъркайте доре до готовност.Сипете доматения сос и босилек.Оставете да къкри на слаб огън 15 минути.
Във намаслена тавичка се подрежда лазанята,върху нея доматения сос,сос бешамел,патладжаните и настъргания пермазан.Това се повтаря докато напълним тавата.Пече се във фурна 200 градуса-20 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар