Tsvetanka Yordanova маслини
съм правила всяка година като живеех в Атина. дупчех ги една по една и
ги държах във вода две седмици,като всеки ден сменях водата,после ги
посипах обилно със сол да стоят 24 часа,измих ги след това и после 24
часа във ощет и са готови.
Milena Ivanova Se slaga 500 gr edra sol
Milena Ivanova Slagate v maslinite 4esan 1 glava e shteme spomenavate zql jivot badete jiv i zdrav
Milena Ivanova Na 10 kolodrama tenekiq
Milena Ivanova Kato napalnite tenekiqta sas maslini napalnete q sas voda ostavate q da pristoi 3. 4 dni
Milena Ivanova Slet tova se smenq vodata vseki 3. 4 dni prodaljenie 1 mesez
Milena Ivanova Slet
tova vzemate solta q razbivate vav tenjerka i se isipva vav maslinite
slagate 300 400 grama olio maslineno rejete sashto 3 limona i edna
glava 4esan
Vale Kara Първо
трябва да решите как ще ги правите - чукани или рязани.Ако са чукани
-вземате дървено кухненско чукче ,чукате ги една по една,като внимавате
да не чукнете костилката и ги събирате в кофа или там каквото ви е
удобно.Първоначално не се слага сол,само ежедневно се сменя водата
докато излезе горчилката.Някъде около двадесетина дни,но все пак
опитвайте от време на време.След това си ги подреждате в буркани
,правите си саламурата ,сложете и лимон-придава сладост на
маслините,зехтин,затваряте и нареждате в мазето😊
Няма коментари:
Публикуване на коментар