сряда, 13 март 2013 г.

Салата - "Конклав"

Салата - "Конклав"

Марината

  • 3бр.мариновано аншоа
  • 1бр.лимон
  • 1 чаена лъжица горчица
  • 1 скилидка чесън
  • 2 супени лъжици зехтин
Трите броя аншоа и чесънът се стриват в хаванче,добавя се горчицата,зехтина и лимона.Разбърква се до получаване на еднородна смес.

Продукти за салатата

  • 125 гр. Бейби спанак и рукола
  • 160 гр. Италианска салата
  • 1 бр. консерва риба тон в зехтин
  • 2 шепи сурови фъстъци
  • пермазан
  • пресни спагети за две порции
  • суха люта чушка
  • зехтин
  • 10 бр. скариди с черупките
  • 300 гр. доматено пюре
  • 1 скилидка чесън
  • 1 чаена чаша бяло вино

Начин на приготвяне

В две дълбоки чинии се разпределят салатите,добавя се рибата тон и маринатата.В тиган със зехтин запържете фъстъците,извадете ги и оставете настраная да изстинат.В същия зехтин прибавете лютата чушка,скаридите и запържете. Добавете чаша бяло вино да ги угасите.Извадете готовите скариди и прибавете доматеното пюре,запържете 2-3 минути и прибавете сварените спагети.Махнете от огъня.

Начин на сервиране

В двете чинии със салата прибавете фъстъците, направете гнездо в средата и разпределете готовите спагети.Украсете със скаридите и поръсете с пермазан.

Няма коментари:

Публикуване на коментар